Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de vainilla
- 500 g de leche entera
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 vaina de vainilla, cortada a lo largo
- 6 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
Obleas
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 100 g de azúcar glass
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de claras de huevo
Salsa de fresa
- 400 g de fresas, sin rabo
- 40 g de azúcar
Montaje
- azúcar glass, para servir
- 500 g fresa, en rebanadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 317 kJ / 75.8 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rompope de piñón
1 Std. 10 Min
Mermelada de jitomate y chile
1 Std. 15 Min
Pastel floral
2h
Postre de cristal con crumble de chocolate y reducción de frutos rojos
4 Std. 10 Min
Macarrones con merengue francés
1 Std. 30 Min
Paloma
10 Min
Picaña Tex Mex con salsa BBQ
5 Std. 30 Min
Malteada de caramelo
20 Min
Bachour: Pancakes con crema de mascarpone y frutos
1 Std.
Rompope de nuez
20 Min
Pan de caja
2 Std. 30 Min
Besos de novia
1 Std.