Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa c/ pele
- 130 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 35 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 337.9 kJ / 80.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Bolachas crinkles
3 godz. 20 min
Beijo cor-de-rosa
1 Std. 20 Min
Lagarto alentejano
1 Std. 40 Min
Patê marinheiro
5min
Torrão de chocolate
2h
Refresco de café
5min
Ferraduras
1h 35min
Bolo com recheio de champanhe
55min
Dedos de amêndoa
2h
Árvores de bolachas
2 godz. 40 min
Queijadas de Sintra
2 godz. 40 min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 Min