Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa c/ pele
- 130 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 35 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 337.9 kJ / 80.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Pastéis de arroz-doce
1ωρ. 20 λεπτ.
Gelado de cookies
9 Std.
Queijo fresco com tomate e azeitonas
12 Std.
Nós de limão com sementes de papoila
2 Std.
Tarte de amêndoa
1ωρ. 30 λεπτ.
Pão de banana
1 godz. 50 min
Coração de figo
40 Min
Sopa de ovo
40 Min
Trança tricolor
1ωρ. 10 λεπτ.
Bolachas de Páscoa
1ωρ.
Bolo de amendoim
35min