Açorda de perdiz
TM6 TM5

Açorda de perdiz

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 15 g coentros
  • 15 g poejo
  • 5 dentes de alho
  • 70 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
  • 3000 g água
  • 50 g vinagre
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 6 ovos
  • 2 perdizes cortadas em quartos (600 g aprox.)
  • 1 c. chá de caldo de carne caseiro
    lub 1 cubo de caldo de carne
  • 250 g pão alentejano cortado finamente

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1800 kJ / 431 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy