Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 15 g poejo
- 5 dentes de alho
- 70 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 3000 g água
- 50 g vinagre
- 1 ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- 2 perdizes cortadas em quartos (600 g aprox.)
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 250 g pão alentejano cortado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1800 kJ / 431 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Halloumi BIY com bacon ou curgete
9 Std.
Saltear 350 g de chalota
Brak ocen
Patê marinheiro
5min
Hambúrgueres com crosta de sésamo
35 min
Perdiz de escabeche
24h
Leite creme fino
15 Min
Mini pavlovas com três recheios
5h
Patê de cavala fumada
5min
Empada de cozido à portuguesa
2 godz. 10 min
Bacalhau com “natas”
50 min
Massa de piza com descarte de massa-mãe
4h 10min
Açorda alentejana de bacalhau
30 min