Leek and Potato Soup

4.2 140 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • leeks (white part only), cut into pieces
    12 oz
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • potatoes cut into pieces
    9 oz
  • water divided
    24 oz
    24 oz vegetable stock, divided
  • ground white pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • whole milk
    3 ½ oz
  • fresh chives chopped, to garnish
    spring onion, chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 413.7 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 641.3 kJ / 153.3 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...