Urządzenia i Akcesoria
Leek and Potato Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
leeks (white part only), cut into pieces12 oz
-
salt plus extra to season, to taste1 tsp
-
extra virgin olive oil1 oz
-
unsalted butter1 oz
-
potatoes cut into pieces9 oz
-
24 oz vegetable stock, dividedwater divided24 oz
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
-
whole milk3 ½ oz
-
spring onion, chopped, to garnishfresh chives chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
413.7 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
641.3 kJ /
153.3 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Minestrone
45 min
Cream of Asparagus Soup
15 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Asparagus Cream Soup
25 min
Mashed Potatoes
50 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Vegetable Soup
35 min
Split Pea Soup
1 godz. 25 min
Pea Soup
30 min
Carrot Ginger Soup
20 min
French Onion Soup
1 godz. 10 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min