
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz Gruyère cheese cut into pieces
- 18 oz yellow onions halved
- 1 oz olive oil
- 1 oz unsalted butter
- ½ tsp salt plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper plus extra to taste
- 2 tsp all-purpose flour
- 32 oz water
-
1
stock cube chicken or beef
lub 1 heaping tsp homemade stock paste chicken or beef - 12 slices baguette slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 229.4 kcal / 959.8 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Sód
- 427.9 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus Cream Soup
25 min
Creamy Mushroom Soup
25 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Tomato Basil Soup
40 min
Leek and Potato Soup
40 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Cream of Asparagus Soup
15 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min