Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz Gruyère cheese, cut into pieces
- 18 oz yellow onions, halved
- 1 oz olive oil
- 1 oz unsalted butter
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp all-purpose flour
- 32 oz water
-
1
stock cube, chicken or beef
lub 1 heaping tsp homemade stock paste, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 959.8 kJ / 229.4 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 427.9 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Leek and Potato Soup
40min
Cream of Asparagus Soup
15min
Creamy Mushroom Soup
25min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Split Pea Soup
1h 25min
Mushroom Risotto
30min
Mustard-Dill Sauce
2h 15min
Asparagus Cream Soup
25min
New England Clam Chowder
45min
Carrot Ginger Soup
20 Min
Creamy Tomato Soup
30min