Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz Gruyère cheese, cut into pieces
- 18 oz yellow onions, halved
- 1 oz olive oil
- 1 oz unsalted butter
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp all-purpose flour
- 32 oz water
-
1
stock cube, chicken or beef
lub 1 heaping tsp homemade stock paste, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 959.8 kJ / 229.4 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 427.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 min
Leek and Potato Soup
40 min
Creamy Mushroom Soup
25min
Cream of Asparagus Soup
15min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Creamy Tomato Soup
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1h 10min
French Onion Soup with Puff Pastry
55min
Asparagus Cream Soup
25min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Tomato Basil Soup
40 min