Pizza Napolitana

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porciones

Składniki

  • 450 g de agua
  • 3 g de levadura fresca
  • 40 g de harina de trigo
  • 320 g de harina manitoba
  • 8 g de sal
  • 30 g de jugo de limón amarillo
  • harina de manitoba para enharinar
  • 200 - 220 g de jitomate triturado en lata
  • 200 g de mozzarella de búfala bien escurrido, cortado en rodajas
  • de aceite de oliva extra virgen al gusto
  • de hojas de albahaca fresca para adornar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 42.4 g
Kalorie 4109.9 kJ / 982.3 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 145.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...