Pan integral con salvado y ciruelas pasas

Pan integral con salvado y ciruelas pasas

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
18 rebanadas

Składniki

Fermento natural (de masa ácida)
  • de fermento natural (ver receta)
    150 g
  • de agua
    60 g
  • de harina de fuerza
    100 g
Pan integral con salvado
  • de harina integral de trigo
    150 g
  • de salvado de trigo
    100 g
  • de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para el molde y para pintar el pan)
    50 g
  • de levadura prensada fresca
    10 g
  • yogures naturales desnatados
    2
  • de azúcar
    20 g
  • de semillas de lino
    10 g
  • de ciruelas pasas sin hueso
    50 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de leche desnatada
    100 g
  • ciruelas pasas sin hueso
    10
  • semillas de lino para espolvorear el pan

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 120 kcal / 503 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...