Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 80 g Milch
- Rapsöl zum Einfetten
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 Min
Apfel-Nuss-Muffins
45 Min
Palatschinken
45 Min
Butterkekse
1 Std. 15 Min
Brombeermuffins
45 Min
Germknödel
1 Std.
Apfel-Karotten-Dinkelweckerl
10h 30min
Rhabarberkuchen
50 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Bananennussbrot
1 Std. 10 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min