Topfenwaffeln

Topfenwaffeln

4.7 174 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 Stück

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Feinkristallzucker
    80 g
  • Vanillezucker
    10 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale gerieben
    1 TL
  • Magertopfen
    250 g
  • Weizenmehl, glatt
    150 g
  • Milch
    80 g
  • Rapsöl zum Einfetten
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 318 kcal / 1330 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 244 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...