Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 姜 ,切片
- 1 颗 八角
- 2 根 干辣椒
- 30 克 油
- 150 克 杏鲍菇 ,切丁,1×1厘米
- 5 朵 干香菇 ,水发后沥干切丁,1×1厘米
- 150 克 新鲜香菇 ,切丁,1×1厘米
- 40 克 干桃胶 ,提前12小时泡发,泡发沥干后约重350克
- 30 克 冰糖
- 2 汤匙 生抽
- 1 汤匙 老抽
- 100 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 550.2 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 6.2 g