Hamburguesas de atún y amaranto

Hamburguesas de atún y amaranto

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 unidades

Składniki

Hamburguesas
  • 100 g de cebolleta en trozos
  • 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 50 g de amaranto hinchado
  • 200 g de atún al natural (6 latas, escurridas)
  • 2 huevos
  • 1 chorrito de aceite de oliva
Salsa de yogur
  • 100 g de cebolleta
  • 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 3 tomates secos en aceite escurridos (6 mitades)
  • 2 yogures griegos
  • 1 pellizco de sal
  • 30 g de aceite de oliva
Para servir
  • 8 panes de hamburguesa
  • 1 cebolla roja en rodajas finas
  • 8 rodajas de tomate
  • 1 aguacate maduro, en rebanadas por la mitad
  • 30 g de rúcula

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 242 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1707 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...