Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g chocolate p/ culinária (43% cacau) partido em pedaços
- 50 g açúcar
- 3 gemas de ovo
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 80 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 claras de ovo
- 370 g leite condensado
- 90 g coco ralado
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo quente de brigadeiro
25min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1hod. 30min
Bolo de noz
45min
Mousse de chocolate com natas
4h
Bolo de iogurte e limão
1h 10min
Bolo de coco sem farinha
35min
Tarte de coco e doce de leite
30min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35min
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Arroz com carne picada, feijão-verde e especiarias
1h 40min
Bolo de chocolate sem farinha
40min
Bolo de limão e iogurte
40min