Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo de res
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de manzana
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746.1 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 893.3 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 min
Picadillo
25 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Salpicón de res
1h
Pozole Rojo
1h 30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Pollo con mole verde
1h
Pollo con mole TM6
1h