Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della Sacher
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 130 g di zucchero
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 300 g di confettura di albicocche
Copertura
- 160 g di cioccolato fondente (50% di cacao)
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
Freakshakes
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di gelato fiordilatte
- 130 g di latte intero freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3732 kJ / 892 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 63.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granita alla menta
10 min
Frappè cappuccino
10 min
Frappè al cappuccino
15min
Freakshakes al tiramisù
10 min
Smoothie cioccocaffè
15min
Milkshake lampone e meringa
10 min
Milkshake biscotti e fragole
40min
Granita al Rum
10 min
Granita al té verde
10 Std. 20 Min
Crema al caffè
15min
Freakshake alla vaniglia con muffin ai mirtilli
1h 30min
Frappè al cioccolato
10 min