Urządzenia i Akcesoria
Fenchel-Pakora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Kichererbsenmehl (siehe Tipp)200 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Schwarzkümmel-Samen½ TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Wasser180 g
-
Fenchel (ungeputzt ca. 550-600 g)350 - 400 g
-
Mehl zum Wenden
-
Sonnenblumenöl zum Frittieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
808 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koriander-Falafeln
40 min
Falafel mit Gurkendip
9 godz. 40 min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 godz.
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Rote Bete Tikki
1 godz.
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Dhal
40 min
Hummus
10 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 godz.
Black Bean Pattie
30 min