Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kichererbsenmehl (siehe Tipp)
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 TL Kurkuma
- ½ TL Schwarzkümmel-Samen
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 180 g Wasser
- 350 - 400 g Fenchel (ungeputzt ca. 550-600 g)
- Mehl zum Wenden
- Sonnenblumenöl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Möhren-Mais-Fritters
35min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50min
Rote Bete Tikki
1h
Zwiebel Bhaji
45 min
Sambhar
1h 10min
Paneer
5h 30min
Dal Tadka
30 min
Dhokla
30 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1h