Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kichererbsenmehl (siehe Tipp)
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 TL Kurkuma
- ½ TL Schwarzkümmel-Samen
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 180 g Wasser
- 350 - 400 g Fenchel (ungeputzt ca. 550-600 g)
- Mehl zum Wenden
- Sonnenblumenöl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 dk
Rote Bete Tikki
1sa
Kardamom-Rosen-Shortbread
1h 30min
Auberginenpüree
1h 30min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1h 30min
Pudla mit Spinat und Paneer
1sa
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1sa
Gefüllte Parathas
1h 20min
Zwiebel Bhaji
45min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1 godz. 5 min