Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
TL Ras el Hanout
lub 2 TL Curry, mild - 1 ½ TL Salz
- 6 EL Olivenöl
- 600 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm)
- 250 g Auberginen, in Scheiben (1,5 cm)
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint
- 150 g Bulgur
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 6 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2204 kJ / 527 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalische Hackbällchen
40min
Auberginen-Zucchini-Auflauf mit Hackfleisch
1h 15 min
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50min
Hähnchen arabisch mit Couscous
45min
Auberginen-Bulgur-Salat
1h 30min
Puten-Pilaw mit Aprikosen und Mandeln
1h
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45min
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45min
Chicken Akhni
1h 30min
Moussaka
1h 15 min
Auberginen-Hähnchen-Auflauf
1h 15 min