Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g bloemige aardappelen, gepeld, in blokjes (2 cm)
- 500 g water
- ½ tl zout
- 50 g room, min. 30% vet
- 150 g bloem, plus extra om te bestuiven
- 1 tl bakpoeder
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur
Brak ocen
Mango kleefrijst cake (vegan)
11 godz.
Geluksbal-raketspiezen
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16 Std.
Rode ogen gevulde eieren
Brak ocen
Bijentaart met glazuur
1h 25 min
Sojamelk en gestoomde broodjes
Brak ocen
Hartenbroodjes
1 Std.
Vegan kruimeldeeg
Brak ocen
Brownie koekjes
1h 35min
Karameltaart
3h 50min