荔枝肉
TM6 TM5

荔枝肉

4.5 (2 oceny)

Składniki

切荔枝肉片

  • 300 克 猪里脊肉 ,建议选择内脊肉

制作荔枝肉

  • 100 克 荸荠 ,去皮切块
  • 1 茶匙 红曲粉
  • 2 茶匙 淀粉
  • 1 汤匙 料酒
  • ½ 茶匙 盐
  • 2 茶匙 生抽
  • 2 茶匙 白醋
  • 2 茶匙 糖
  • 2 汤匙 高汤
  • 15 克 油 ,再额外准备些油炸用
  • 10 克 葱 ,切葱花
  • 10 克 蒜头 ,切蒜片
  • 1 茶匙 麻油

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1240.8 kJ / 295 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy