Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
切荔枝肉片
- 300 克 猪里脊肉 ,建议选择内脊肉
制作荔枝肉
- 100 克 荸荠 ,去皮切块
- 1 茶匙 红曲粉
- 2 茶匙 淀粉
- 1 汤匙 料酒
- ½ 茶匙 盐
- 2 茶匙 生抽
- 2 茶匙 白醋
- 2 茶匙 糖
- 2 汤匙 高汤
- 15 克 油 ,再额外准备些油炸用
- 10 克 葱 ,切葱花
- 10 克 蒜头 ,切蒜片
- 1 茶匙 麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1240.8 kJ / 295 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.4 g