Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de dátiles
- 150 g de dátiles sin hueso
- 10 g de mantequilla
- 60 g de agua
- 10 g de agua de azahar
- ½ cucharadita de canela molida
Masa
- 400 g de harina de repostería
-
200
g de mantequilla en trozos
lub 200 g de margarina en trozos - 20 g de leche
- 40 g de agua de azahar
Montaje y terminación
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 497 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Galletas y crema catalana de té matcha
2u. 35min
Baklava de chocolate - Turquía
4h 45min
Galletas maamoul rellenas de dátiles, pistachos y nueces
2 godz.
Rollos de canela con nueces pacanas
15h
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2h 20min
Clafouti de uvas
2 godz.
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1h
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h
Strudel de manzana
1h 20 min
Bollos suizos de calabaza y canela
2 godz.
Cookies de dátiles, café y nueces
50min