![Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF22BA7F-14BA-4FB2-ACCC-FB1EC5CD987A/Derivates/e14828e3-8805-4f5e-8ae5-da5121e931cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de dátiles
- 150 g de dátiles sin hueso
- 10 g de mantequilla
- 60 g de agua
- 10 g de agua de azahar
- ½ cucharadita de canela molida
Masa
- 400 g de harina de repostería
-
200
g de mantequilla en trozos
lub 200 g de margarina en trozos - 20 g de leche
- 40 g de agua de azahar
Montaje y terminación
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 497 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de cerezas
2ч.
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Strudel de manzana
1ч. 20 мин.
Focaccia con manzana al tomillo
2ч. 10 мин.
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 godz.
Cookies de dátiles, café y nueces
50 мин.
Pan rústico de higos y aceitunas
2h 15min
Postre de mango y coco con salsa de chocolate
3h 20min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1 godz.
Buñuelos de viento de calabaza
1 godz. 10 min
Clafouti de cerezas
1ч. 20 мин.
Bollos suizos de calabaza y canela
2ч.