![Pan trenzado judío (Challah) - Israel Pan trenzado judío (Challah) - Israel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/504621AF-C195-4351-83FA-24A69C6542F7/Derivates/1e804891-fbde-4bb0-9c7f-456cc44206de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 60 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 250 g de agua
- 40 g de miel
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 10 g de sal
Montaje y horneado
- 4 - 6 cucharadas de harina de fuerza
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de aceite
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de agua
-
1
cucharada de semillas de amapola
lub 1 cucharada de semillas de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 258.6 mg
Alternatywne przepisy
Panes pita
1h 50min
Sopa paraguaya (pastel de maíz con cebolla y queso)
1h 30min
Pan de cinco semillas
1h 50min
Torta Rogel
2 Std. 20 Min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2hod. 45min
Kringle de cebolla y parmesano con masa madre
11 Std. 15 Min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Empanadas libanesas de espinacas (Fatayers) - Líbano
2 Std. 15 Min
Pan picnic de tres sabores
1h 30min