Pan trenzado judío (Challah) - Israel

Pan trenzado judío (Challah) - Israel

4.7 213 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 rebanadas

Składniki

Masa
  • 60 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 250 g de agua
  • 40 g de miel
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 1 huevo
  • 500 g de harina de fuerza
  • 10 g de sal
Montaje y horneado
  • 4 - 6 cucharadas de harina de fuerza
  • 1 yema de huevo
  • 1 cucharada de aceite
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharada de agua
  • 1 cucharada de semillas de amapola
    1 cucharada de semillas de sésamo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 258.6 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 776 kJ / 185 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...