Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 60 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 250 g de agua
- 40 g de miel
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 10 g de sal
Montaje y horneado
- 4 - 6 cucharadas de harina de fuerza
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de aceite
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de agua
-
1
cucharada de semillas de amapola
lub 1 cucharada de semillas de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 258.6 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2h 20 min
Pan de yogur (larga fermentación)
16hod. 10min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3u. 40min
Pan pide integral (Pide ekmek)
2 godz. 40 min
Panes pita
1u. 50min
Pan de leche
2h 20 min
Pan de nueces
3h 45min
Pan integral con harina multicereales
3 godz. 50 min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20 min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2u. 45min
Pan de cinco semillas
1u. 50min
Pan de molde
3 Std.