Pan trenzado judío (Challah) - Israel

Pan trenzado judío (Challah) - Israel

4.8 197 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 rebanadas

Składniki

Masa
  • de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
    60 g
  • de agua
    250 g
  • de miel
    40 g
  • de levadura prensada fresca
    25 g
  • huevo
    1
  • de harina de fuerza
    500 g
  • de sal
    10 g
Montaje y horneado
  • de harina de fuerza
    4 - 6 cucharadas
  • yema de huevo
    1
  • de aceite
    1 cucharada
  • de sal
    1 pellizco
  • de agua
    1 cucharada
  • de semillas de amapola
    1 cucharada
    1 cucharada de semillas de sésamo

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 185 kcal / 776 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 258.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...