Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 汤匙 水
- 1 茶匙 淀粉
- 1 根 葱 ,切段
- 1 片 姜 ,切丝
- 15 克 菜籽油
- 5 克 料酒
- 300 克 鳝鱼 ,选用鳝丝,去除内脏,切段
- 20 克 鸡高汤
- 1 小撮 盐
- 80 克 绿豆芽
- 1 根 新鲜红辣椒 ,去籽,切丝
- 10 克 芝麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2.6 g