Mousse de chocolate

Mousse de chocolate

4.3 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porciones

Składniki

Ganache
  • 250 g de chocolate semi amargo en trozos o chispas
  • 70 g de crema para batir (30-40% grasa)
Pasta bomba
  • 90 g de yemas de huevo (aprox. 4 pzas)
  • 1 huevo
  • 70 g de azúcar refinada
Mousse de chocolate
  • 400 g de crema batida montada (ver tip)
  • fresas en cuartos, para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 19.1 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1293.6 kJ / 309.2 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...