Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Wasser, kochend heiß, und etwas mehr zum Kochen
- 40 g Parmesan, in Stücken
-
10
g Pilze, getrocknet, gemischt
lub 10 g getrocknete Steinpilze - 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 500 g Porree, 50 g in Stücken (2 cm), 450 g Weißes und Hellgrünes der Länge nach halbiert, in Stücken (1 cm)
- 20 g Pflanzenöl
- 400 g Champignons, geviertelt
- 4 Prisen Pfeffer
- 250 g Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
- 500 g Bandnudeln (z.B. Fettuccine)
- 2 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2843 kJ / 680 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelauflauf mit Spinat
1h 20min
Brokkoli-Kräuter-Pasta
20min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30min
Nudelauflauf
45min
Tagliatelle mit Pilzen
1h
Nudel-Brokkoli-Auflauf mit Tomatensalat
1h
Spaghetti mit Gemüse-Sahnesauce
25min
Pilz-Sahne-Sauce
30min
Linguine mit Blumenkohl und Avocado-Schmand-Sauce
40min
Brokkoli-Pasta
25min
Pilzrahmsauce
20min
Pilzsauce
35min