Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g Weizenmehl, universal
- 230 g Butter kalt, in kleinen Stücken
- 130 g Sauerrahm
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 100 - 120 g Kristallzucker für die Arbeitsplatte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 122 kJ / 29 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brabanter Knöpfe
1 Std. 30 Min
Schokokipferl mit Krokant
1 Std. 40 Min
Punschsterne
2h 10min
Süße Brotlaibe
2h 20min
Marzipanschnitten
3 godz. 10 min
Linzerkipferl
1h 50min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Mokka-Nuss-Stangerl
2h 25 min
Zitronenküsse
2 Std. 45 Min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Hausfreunde
50 min
Polsterzipfl
2h 10min