Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 ostras bem frescas
- 200 g natas
- 4 gemas de ovo
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g sobras de pão
- 50 g queijo parmesão
- 10 g salsa
- 40 g manteiga à temperatura ambiente
- 2 dentes de alho
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 1 limão, só o sumo, mais q.b. cortado em quartos p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 426 kJ / 102 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexilhões com molho de cerveja
25 Min
Bruschetta com pimentos, chouriço e anchovas
1 Std.
Mexilhão thai
25 Min
Zabaione
15 Min
Molho béarnaise
20 Min
Patê de fígado
25 Min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 Min
Bacalhau com vinho do Porto
45 Min
Dumplings de camarão
4h
Cocktail refrescante de lima e toranja
10 Min
Tigela de arroz com camarão
45 Min
Mousse de três chocolates
6h 20 min