Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 5 g salsa
- 150 g borrego limpo, cortado em cubos e semicongelado
- 25 g cebola
- 1 dente de alho
- 15 g azeite
- ¼ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 gema de ovo
- ¼ limão, só o sumo
- 80 g leite
- 10 g farinha tipo 65
Massa
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g banha
- 10 g azeite
- 150 g água, mais q.b. p/ pincelar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 425.1 kJ / 101.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 36.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa folhada
1hod. 30min
Manteiga sem sal
15min
Frozen margarita de morango
Brak ocen
Feijão-branco em molho de tomate, bacalhau a vapor e custard de laranja
55min
Salada de funcho, aipo e maçã - TM6
Brak ocen
Raviolis em estrela com recheio de noz e molho de champanhe
1hod. 30min
Kebabs de borrego
3h
Tarteletes Mont blanc
2j 10 menit
Pão com caril de frango nyonya
2h 45 min
Miniquiches de pato confitado e legumes
5 godz.
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Pão de leitelho
18h