Pastéis de massa tenra de borrego

Pastéis de massa tenra de borrego

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
20 unidades

Składniki

Recheio
  • salsa
    5 g
  • borrego limpo cortado em cubos e semicongelado
    150 g
  • cebola
    25 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    15 g
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • gema de ovo
    1
  • limão só o sumo
    ¼
  • leite
    80 g
  • farinha tipo 65
    10 g
Massa
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    300 g
  • banha
    20 g
  • azeite
    10 g
  • água mais q.b. p/ pincelar
    150 g
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 101.6 kcal / 425.1 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 36.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...