Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Orangenfruchtfleisch (Schale inkl. weißem Anteil entfernt, siehe Tipp), in Stücken
-
100
g Campari
lub 100 g Aperol - 10 g Sonnenblumenöl
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Traubengelee
1 Std.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 Std.
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1h 5min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 Std. 10 Min
Heidelbeermarmelade
55min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1 Std.