Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Orangenfruchtfleisch (Schale inkl. weißem Anteil entfernt, siehe Tipp), in Stücken
-
100
g Campari
lub 100 g Aperol - 10 g Sonnenblumenöl
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 min.
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Kürbis-Kokos-Marmelade
1h
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1h 5min
Weihnachtsmarmelade
50 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min.
Traubengelee
1h
Heidelbeermarmelade
55 min.