![Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5ede46b537e8e5a3e55cf9f3010e2f8/Derivates/01a980dea17a0e4908c655f599a12c21fd2120e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brombeeren
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 20 g Zitronensaft
- ½ Vanilleschote, nur Mark
- 100 g Schaumwein, Typ Crémant
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2646 kJ / 632 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1h
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 Min
Ribiselgelee
55 Min
Heidelbeermarmelade
55 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade (XXL)
1 Std. 5 Min
Waldbeerenmarmelade
55 Min
Osternest aus Germteig
2h
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Erdbeermarmelade
25 分钟