Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buharda elma
- 4 kırmızı elma (örn. starking) soyulmamış veya soyulmuş
- 2 - 3 yk limon suyu
- 500 g su
Sabayon sosu
- 50 g şeker
- 1 yumurta
- 3 yumurta sarısı
-
160
g beyaz şarap
lub elma suyu (bk. öneri) - 1 tk toz tarçın, serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hurmalı Yulaflı Muhallebi
3h 25min
Kremalı Mantar Çorbası
20 min
Patates Graten
1 Std. 10 Min
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Ninguna valoración
Rendelenmiş Havuç Salatası
10 min
Tavuklu Buddha Bowl
1 Std.
Çağla Ezmesi
10 min
Tavuk Topları ile Lahana Çorbası
2 godz. 30 min
Meksika Fasulyeli Domatesli Çorba
30 Min
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5min
Limonlu Kekikli Zeytinyağı
25 Min
Hardallı Balzamik Sirke Sosu
10 min