Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dal kişniş yaprağı
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 400 g kemiksiz kuzu kol (bk. öneriler), kuşbaşı doğranmış (4 cm x 4 cm)
- 3 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 40 g zeytinyağı
- 400 g havuç, parçalara bölünmüş (yakl. 1.5 cm)
- 250 g turp, 6 veya 8 parçaya bölünmüş (büyüklüğüne bağlı)
- 1 tk toz tarçın
- 1 tk toz zencefil
- 900 g su
- 300 g derisiz tavuk göğsü fileto, ince şeritler halinde kesilmiş (eni yakl. 2 cm)
- 6 kasap sosisi (opcjonalnie)
- 400 g kabak, dilimlenmiş (yakl. 1.5 cm)
- 350 g köftelik bulgur
- 70 g kuru üzüm
- 350 g konserve nohut, süzdürülmüş
-
1 - 2
tk harissa ezmesi
lub 1 - 2 tk acı biber ezmesi
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 3753 kJ / 900 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksika Usulü Fasulyeli Kuzu
50min
Yavaş Pişirilmiş Tavuk Köfteleri ve Patates
2h 10min
İmam Bayıldı
1u.
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Soğanlı Tarte Flambe
1u.
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6 godz. 30 min
Fırınlanmış Hindi ve Sebzeli Gravy Sos
55h
Kakaolu Muzlu Avokado Mus
1h 15min
Entekke Böreği
40min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Barbekü Sos
1h 40min
Acı Biberli Kek
2u.