Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dal kişniş yaprağı
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 400 g kemiksiz kuzu kol (bk. öneriler), kuşbaşı doğranmış (4 cm x 4 cm)
- 3 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 40 g zeytinyağı
- 400 g havuç, parçalara bölünmüş (yakl. 1.5 cm)
- 250 g turp, 6 veya 8 parçaya bölünmüş (büyüklüğüne bağlı)
- 1 tk toz tarçın
- 1 tk toz zencefil
- 900 g su
- 300 g derisiz tavuk göğsü fileto, ince şeritler halinde kesilmiş (eni yakl. 2 cm)
- 6 kasap sosisi (opcjonalnie)
- 400 g kabak, dilimlenmiş (yakl. 1.5 cm)
- 350 g köftelik bulgur
- 70 g kuru üzüm
- 350 g konserve nohut, süzdürülmüş
-
1 - 2
tk harissa ezmesi
lub 1 - 2 tk acı biber ezmesi
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 3753 kJ / 900 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sebzeli Köfte (Bebek Yemeği)
50 Min
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Karidesli Şehriye Çorbası
40 Min
Patates, Yeşil Fasulye, Havuç ve Tavuk Püresi
30 Min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Salatalık Turşusu (Tatlı)
Brak ocen
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1 Std.
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3 Std. 15 Min
Füme Somonlu Karabuğdaylı Bliniler
2 Std.
Tütsülenmiş Uskumrulu ve Semizotlu Dip
10 Min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40 Min
Café de Paris Tereyağlı Bonfile
45 Min