Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g su
- 130 havuç, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 60 g kereviz, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 25 g maydanoz yaprağı, taze veya kereviz yaprakları
-
½
küp tavuk bulyon (0.5 lt için) (opcjonalnie)
lub 1 tepeleme tk bulyon ezmesi, ev yapımı (opcjonalnie) - 600 g tavuk göğsü, derisiz, şeritler halinde kesilmiş (5 cm x 2 cm)
- ½ tk tuz, damak tadına göre ekstra tuz
- ¼ tk taze toz biber, damak tadına göre ekstra biber
- 150 g beyaz mantar, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 30 g un
- 100 g krema
- 1 tk Worcestershire sosu (opcjonalnie)
- 1 tk limon suyu
- 30 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limonlu Pişmeyen Cheesecake
8h 15min
Ton Balıklı Makarna
1h
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50min
Moscow Mule
Keine Bewertungen
Et Bulyon (Sotelenmiş Sebzeli)
Keine Bewertungen
Kremalı Mantarlı Et
1 godz. 10 min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Somon ve Rezeneli Risotto
25min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 dk
Gorgonzolalı Brokoli Çorbası
40min
Tavuklu Sebzeli Patates Salatası
1sa 15 dk
Tavuk ve Ilık Patates Salatası
55 min