Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Darılı lahana sarması
-
250
g darı tanesi
lub 250 g pilavlık bulgur - 1200 g su
-
6 - 12
yaprak Savoy lahanası (6 büyük veya 12 küçük)
lub 6 - 12 yaprak karalahana, sert damarları alınmış - 180 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 200 g herhangi bir taze mantar (örn. kültür, shiitake, kestane), parçalara bölünmüş (5 cm)
- 20 g tereyağı
- 1 - 1 ½ tk tuz
- ½ - ¾ tk toz karabiber
Sos
- 30 g tereyağı
- 80 g krema
- ½ - ¾ tk tuz
- ¼ - ½ tk toz karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karidesli Şehriye Çorbası
40min
Defne Yaprağı, Tarçın, Anason ve Limonlu Bitki Çayı
10min
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Brak ocen
Çilekli Donuk Yoğurt Bar
Brak ocen
Hurmalı Ilık Kakao Sos
10min
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15min
Salatalık Çorbası ve Karides Çöp Şiş
35min
Kremalı Semizotu Çorbası ve Zeytin Soslu Brokoli
Brak ocen
İrmikli Puding
20min
Limonlu ve Taze Otlu Somon Burger, Parmesanlı Kabak İle
30min
Domatesli Şehriye Çorbası
30min
Marine Edilmiş Biberler
55min