Tranche de biscuit de Savoie marbré à la crème de pêche

Tranche de biscuit de Savoie marbré à la crème de pêche

3.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 morceaux

Składniki

Biscuit de Savoie
  • oeufs
    4
  • de sucre
    200 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    1 c. à soupe
  • de farine blanche
    100 g
  • de fécule par ex. maïzena ou fécule de pomme de terre
    100 g
  • de levure chimique
    1 c. à soupe
  • de poudre de cacao
    1 c. à soupe
  • de sucre
    2 - 3 c. à soupe
Fourrage à la crème
  • feuilles de gélatine (env. 15 g)
    8
  • de l'eau froide, pour faire tremper la gélatine
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    200 g
  • d'oreillon de pêche au sirop (poids après égouttage)
    470 g
  • de fromage blanc (quark)
    200 g
  • de sucre
    40 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 336 kcal / 1407 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...