Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 60 g avelã torrada
- 60 g pistácio s/ casca torrado
- 100 g açúcar
- 50 g água
- Manteiga q.b. p/ untar
Base
- 250 g farinha tipo 55
- 15 g cacau em pó
- 35 g água
- 20 g açúcar
- 140 g manteiga
Recheio
- 200 g natas c/ 35% de gordura
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 30 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3502 kJ / 838 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant de caramelo
30 Min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 Min
Enrolados de atum em alface
20 Min
Blättertorte
2 Std.
Panqueca no forno
1 Std.
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45 Min
Soufflés de chocolate e laranja
45 Min
Flan de Chocolate
1 Std.
Bolo de chocolate merengado
4 Std. 30 Min
Torta de chocolate
1 Std.
Tarte de chocolate e caramelo
4h 40min
Petit gâteau de caramelo
15 Min