Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 60 g avelã torrada
- 60 g pistácio s/ casca torrado
- 100 g açúcar
- 50 g água
- Manteiga q.b. p/ untar
Base
- 250 g farinha tipo 55
- 15 g cacau em pó
- 35 g água
- 20 g açúcar
- 140 g manteiga
Recheio
- 200 g natas c/ 35% de gordura
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 30 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3502 kJ / 838 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza Margarita
1u. 45min
Cheesecake no forno
1h
Bolo gelado
8h 30 min
Galette de morango
50min
Waffles em frasco
20 min
Cheesecake de chocolate e avelã
1h 10min
Mousse de chocolate
3h
Quadrados de amêndoa
35min
Queque integral de maçã sem glúten
45min
Pão de piza
1h
Clafoutis de frutos silvestres
30min
Bolo de chocolate merengado
4h 30 min