Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 4 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g sesame oil
- 1 red pepper (approx. 100 g), quartered
- 2 carrots (approx. 100 g), sliced (1 cm)
- 1000 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 300 g basmati rice, rinsed
- 100 g cooked ham, cubed (1 cm)
- 150 g cooked, peeled prawns
- 100 g cooked chicken meat, cubed (1 cm)
- 100 g frozen peas, cooked
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- 2 Tbsp oyster sauce
- 2 - 3 Tbsp dark soy sauce, to taste
- 1 Tbsp sweet chilli sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 396 kcal
- Białko
- 234 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Egg Fried Rice
35min
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Beef Teriyaki with Rice
1h 50 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Chicken Noodle Soup
25min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40 min
Stir-fry beef bowl
35min
Mac 'n' Cheese
1h 20 min