Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oregano-Hefeteig
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Mehl
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 1 geh. TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 120 g Wasser
- 20 g Olivenöl
Tomaten-Hefeteig und Fertigstellung
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 250 g Mehl
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 100 g Wasser
- 20 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 894 kJ / 214 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinkenswirls
1j 20 menit
Kräuterfaltenbrot
1j 20 menit
Fougasse mit Käse
2h 35 min
Pull Apart Bread
2 Std. 50 Min
Bacon-Spieße
1j 30 menit
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2j
Mettröllchen mit Chilisauce
1 Std. 15 Min
Scones mit Camembert und Trauben
40 min
Pesto-Schleifen
2h 40 min
Käse-Kräuter-Striezel
1 godz. 35 min
Bubble-up-Pizza
1 Std. 40 Min
Pesto-Ähre
40 min