Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g água
- 1 c. chá de sal
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
Recheio
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 60 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 449 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Bola de carne
1h 20min
Cavacas de Resende
1h
Folar de Trás-os-Montes
2h 30 min
Fogaça
3 Std.
Bola de azeite
2 Std. 35 Min
Bôla de carne em vinha de alhos
8 Std.
Regueifa da Páscoa
3 Std. 15 Min
Rosca de queijo e presunto
2h
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Empadas de Castelo Branco
1h 40 min
Bolo podre de Castro Daire
2 Std. 35 Min
Folar transmontano
3h 50min