Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeite
- 25 g manteiga
- 90 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 4 ovos
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 421 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pão doce
2 Std. 30 Min
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Ferraduras
1 godz. 35 min
Bom-bocado
1 Std. 15 Min
Folar transmontano
3h 50min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Bola de bacalhau de Lamego
1 Std. 20 Min
Fogaça
3 Std.
Cavacas de Resende
1 Std.
Regueifa da Páscoa
3 Std. 15 Min
Bolo-rainha
1 Std. 20 Min
Pão-de-ló de água
50 Min