Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeite
- 25 g manteiga
- 90 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 4 ovos
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 421 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pastéis de nata
45min
Broa de milho
2 godz. 20 min
Cavacas de Resende
1 Std.
Fogaça
3 Std.
Bola de bacalhau de Lamego
1h 20min
Ferraduras
1h 35min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Bolos de arroz
35 Min
Bola de azeite
2h 35min
Regueifa da Páscoa
3小时 15 分钟
Doce branco e doce amarelo da romaria
1 Std.
Folar transmontano
3 Std. 50 Min