Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 2 sobres de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 80 g de azúcar
- 150 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 250 g de leche fría
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 463 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.05 g
- Tłuszcz
- 4.68 g
- Błonnik
- 0.66 g
Alternatywne przepisy
Masa sablé
1u. 50min
Pascualina
1h 45 min
Masa sablé
1u. 50min
Pan de leche
2 godz. 20 min
Quiche Lorraine
50min
Gnocchis a la romana
45min
Scones de suero de leche con queso fresco
6h 40min
Ñoquis de patata
50min
Cake de limón con glaseado blanco
1h 15min
Quiche de cebolla
1u.
Crumble de manzana y frambuesas
1h 15min
Masa quebrada
5 min