Wersje kompatybilne
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis de frambuesa
- 200 g de frambuesas (frescas o congeladas)
- 100 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Pavlova
- 330 g de azúcar
- 250 g de clara de huevo (aprox. 8 claras de huevo), a temperatura ambiente
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 1 pellizco de cremor tártaro
- 1 cucharadita de vinagre
- 2 cucharadas de maicena
Crema de frambuesa
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de frambuesas frescas
Montaje
- 500 g de frutos rojos frescos variados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Pavlova de frutas tropicales
3h 40min
Tarta de limón y merengue
3h
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7 godz. 40 min
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6 Std.
Tarta de ricota
4h
Torta Rogel
2h 20min
Pavlova
5h 20 min
Minitartaletas de lemon pie
1 godz. 45 min
Empanadas criollas
3h
Dulce de leche pastelero
3h