Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
-
1
vaina de vainilla (la raspadura)
lub 1 chorrito de vainilla líquida (la raspadura) - 70 g de azúcar
- 5 yemas de huevo
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 6 cucharaditas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 890 kJ / 215 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Crema de frambuesas
5 Min
Natillas con sémola
20 Min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Merengue italiano
20 Min
Pisco sour
10 Min
Ají de gallina
1 Std. 15 Min
Leche asada
4h 40 min
Tarta de nuez
1 Std. 15 Min
Islas flotantes
1h 45min
Bavaroise de naranja
5 Std. 15 Min