Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 raciones
Składniki
-
250 g de leche
-
1 chorrito de vainilla líquida, (la raspadura)1 vaina de vainilla (la raspadura)
-
70 g de azúcar
-
5 yemas de huevo
-
250 g de nata (35% de grasa)
-
6 cucharaditas de azúcar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
7.8 g
Kalorie
890 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Tarta de limón y merengue
3 godz.
Tarta de nuez
1 godz. 15 min
Merengue suizo
15 min
Merengue suizo
10 min
Leche asada
4 godz. 40 min
Bavaroise de naranja
5 godz. 15 min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Tarta a las tres leches
12 godz. 45 min
Crumble de manzana y frambuesas
1 godz. 15 min
Dulce de leche
2 godz. 50 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min