Urządzenia i Akcesoria
Frühlingsrollen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
14 Portionen
Składniki
Teig
-
Mehl150 g
-
Maisstärke90 g
-
Wasser465 g
-
Salz2 Prisen
-
Sonnenblumenöl1010 g
Füllung und Fertigstellung
-
Möhren in Stücken70 g
-
Knoblauchzehen5
-
Olivenöl40 g
-
Reisglasnudeln50 g
-
Wasser kochend, zum Einweichen der Reisglasnudeln
-
Zucker2 TL
-
Fischsauce2 TL
-
Sojasauce2 TL
-
Austernsauce40 g
-
Sojabohnensprossen150 g
-
Schnittlauch in Stücken (3 cm)10 g
-
Ei verquirlt1
-
Sweet-Chili-Sauce20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thai Kitchen
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veggie-Ramen mit Ei
2 godz. 10 min
Frühlingsröllchen
30 min
Frühlingsrollen (春卷)
1 godz. 30 min
Sushi mit Schinken und Spargel
1 godz. 15 min
Erdäpfelkroketten
3 godz. 50 min
Mini-Asia-Rollen
1 godz. 10 min
Teig für Wan Tans
1 godz. 15 min
Frittierte Frühlingsrollen
1 godz.
Ravioli mit Hackfleisch
1 godz.
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30 min
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1 godz. 40 min
Wan Tans mit Chilisauce
50 min