Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teiglinge
- 235 g Wasser, kalt
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 400 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Dinkelmehl Type 630
- 1 TL Backmalz
- 40 g Schweineschmalz
Lauge und Fertigstellung
- 2 TL Natron
- 50 g kochendes Wasser
- grobes Salz (z.B. Steinsalz) zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Zitronenschnecken
3 Std. 30 Min
Laugenbrezeln
1 Std. 15 Min
Naturjoghurt
12sa
Gedämpfte Zimt-Äpfel mit Vanille-Sabayon
20min
Brez'n
15 godz. 45 min
Laugenecken
3 godz.
Kartoffeln für viele
35 Min
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Zwiebeln und Chili anbraten
20min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min