Laugenbrezeln

Laugenbrezeln

4.4 131 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 Stück

Składniki

Teiglinge
  • Wasser, kalt
    235 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    3 TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Dinkelmehl Type 630
    100 g
  • Backmalz
    1 TL
  • Schweineschmalz
    40 g
Lauge und Fertigstellung
  • Natron
    2 TL
  • kochendes Wasser
    50 g
  • grobes Salz (z.B. Steinsalz) zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 263 kcal / 1099 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...