![Pain de Campagne (Französisches Landbrot) Pain de Campagne (Französisches Landbrot)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78DE440C-D949-4163-B961-E425C53A3B4F/Derivates/99442c9f-4832-4f92-bd30-be66c7729688.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Wasser
- 250 g Mehl Type 405
- 15 g frische Hefe
Fertigstellung
- Öl zum Einfetten
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- 15 g Meersalz, fein
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 461 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g