Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 140 g açúcar
- 2 tiras de casca de laranja
- 50 g sumo de laranja
- 50 g sumo de limão
- 100 g sumo de toranja
- 100 g manteiga
- 4 ovos
- Gomos de laranja, limão e toranja q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mil-folhas de café
35 Min
Bolo de maracujá
1h 15min
Crepes soufflé
1 Std. 10 Min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 Std. 25 Min
Joaninhas
1 Std. 20 Min
Telhas de cacau e amêndoas
13 Std.
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Blättertorte
2h
Eton mess
10 min
Trufas de chocolate
1 Std.
Marquise de chocolate
3h
Açúcar em pó
5min