Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 140 g açúcar
- 2 tiras de casca de laranja
- 50 g sumo de laranja
- 50 g sumo de limão
- 100 g sumo de toranja
- 100 g manteiga
- 4 ovos
- Gomos de laranja, limão e toranja q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de maçã
50min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45 min
Tarte Tatin de pera
1hod. 30min
Tarte de maçã e pêra
2h
Clafoutis de laranja
35min
Tulipas com gelado de praliné
9h
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1hod. 30min
Tarteletes de ameixa e amêndoa
1h 20min
Covilhetes de Vila Real
1h 25min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15min
Massa sablé de cacau
45min
Tarte fresca de limão
2h