Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa s/ pele
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 150 g açúcar
- 20 g brandy (opcjonalnie)
- 6 claras de ovo
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2173 kJ / 520 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz
45min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Bolo de chocolate e noz
1h
Bolo de banana e noz
50min
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Bolo de avelã e café
40min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo de limão e amêndoa
50min
Tarte de maçã
35min
Bolo de amêndoa
35min