Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 10 g de levadura prensada fresca
- 50 g de leche
- 85 g de harina de fuerza
- agua templada
Masa
- 600 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 350 g de agua
- 50 g de aceite de oliva
- 10 g de sal
- 1 cucharada de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 990.2 kJ / 236.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pan para hamburguesa
3h 20min
Masa básica de pizza
1h
Barritas de cerveza con semillas
30 min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35min
Panecillos de aceite
1h 25min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50min
Panes al vapor (Bao buns)
30 min
Suizos
2 godz. 30 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Magdalenas de nata
1h
Gofres clásicos de feria
2h 20min
Ensaimadas individuales
9h