Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 6 huevos
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 120 g de mantequilla (y un poco más para engrasar el molde)
- 190 g de azúcar
- 50 g de brandy
- 120 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 400 g de mermelada de albaricoque
Cobertura
- 200 g chocolate con 50% de cacao en trozos
- 70 g de agua
- 70 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2712 kJ / 649 kcal
- Białko
- 8.28 g
- Węglowodany
- 79.67 g
- Tłuszcz
- 32.94 g
- Błonnik
- 4.06 g
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50 min
Crema pastelera
10p
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2 Std. 30 Min
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5hod.
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10p