Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g amêndoa s/ pele
- 120 g manteiga
- 100 g açúcar
- 1 ovo
- 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g cacau em pó
Creme
- 20 g açúcar
- 80 g café preparado quente
- 180 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 150 g natas
- 500 g queijo mascarpone
- Grãos de café q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4076.8 kJ / 974.4 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 72.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 336.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Ganache de coco para macarons
3sa 15 dk
Doce de pêssego e leite condensado
30min
Risoto de polvo com espumante
1 Std. 45 Min
Crumpets com manteiga de mel
1h 15min
Trifle de chocolate de Páscoa
30min
Raviolis em estrela com recheio de noz e molho de champanhe
1 Std. 30 Min
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30min
Tarteletes de chocolate e framboesa
1sa 10 dk
Tarte speculoos
3h
Tiramisu de chocolate picante
6h