Cheesecake cotta alle fragole

Cheesecake cotta alle fragole

4.6 161 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Base
  • 80 g di burro
  • 15 g di miele
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 300 g di biscotti, tipo digestive
  • burro q.b.
  • farina q.b.
Crema
  • 300 g di ricotta
  • 400 g di robiola
  • 40 g di yogurt bianco
  • 200 g di zucchero
  • 1 cucchiaino raso di estratto di vaniglia naturale
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 4 uova
  • 300 g di fragole a metà
  • 200 g di fragole in quarti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 720 kcal / 3012.5 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 42.1 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...