Tarta salada de calabaza y espinacas

Tarta salada de calabaza y espinacas

4.1 111 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

Relleno
  • 150 - 200 g de cebolla en cuartos
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 400 g de pulpa de calabaza (en dados de aprox. 3x3 cm)
  • 400 g de hojas de espinaca frescas
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 3 huevos batidos
Masa
  • 400 g de harina
  • 70 g de aceite
  • 150 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 huevo batido para pintar la masa

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 385 kcal / 1608 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...