Tarta salada de calabaza y espinacas

Tarta salada de calabaza y espinacas

4.1 108 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

Relleno
  • de cebolla en cuartos
    150 - 200 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de pulpa de calabaza (en dados de aprox. 3x3 cm)
    400 g
  • de hojas de espinaca frescas
    400 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • huevos batidos
    3
Masa
  • de harina
    400 g
  • de aceite
    70 g
  • de agua
    150 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • huevo batido para pintar la masa
    1

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 385 kcal / 1608 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...