Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 150 - 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de pulpa de calabaza (en dados de aprox. 3x3 cm)
- 400 g de hojas de espinaca frescas
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 3 huevos batidos
Masa
- 400 g de harina
- 70 g de aceite
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 huevo batido para pintar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1608 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Pascualina
1h 45min
Malfatti de espinacas con setas
40min
Tartaleta de calabaza y verduras
2h
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Soufflé de espinacas y dos quesos
35min
Pastela de calabaza y zanahoria a la menta
1 Std. 40 Min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30min
Empanada integral de brócoli, kale y queso
1h 15min
Quiche de puerro y tomate (sin gluten)
1 Std. 10 Min
Quiche de calabaza y queso feta
2u. 20min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1h 20min